Het verhaal van Marleen

‘Nog steeds hetzelfde doel: correct en snel leveren’

Marleen Delie

Marleen Delie startte in 1978 als administratief bediende bij Zaadhandel Hollandia, meer bepaald voor de orderverwerking en facturatie. Dat werk doet ze nog altijd. Als langst in dienst zijnde collega heeft ze heel wat kennis en ervaring; die gebruikt ze richting collega’s en klanten.

Meer en betere informatie

“Ik ben begonnen in het schrijfmachinetijdperk. Alle orders en facturen werden met de schrijfmachine getypt, de voorraden hielden we bij in steekkaartenbakken. In 1985 kocht onze toenmalige directeur een boekhoudmachine. Een soort computer waarop je enkel de orders en de facturen kon ingeven. Vier jaar later kregen we ons eerste echte orderverwerkingssysteem dat automatisch een factuur produceerde. Telkens weer werken met nieuwe systemen levert veel werk op, maar het is ook motiverend en zorgt voor meer en betere informatie.”

Familiebedrijf

“Veertig jaar geleden was Hollandia nog verdeler, de zaden van Rijk Zwaan maakten onderdeel uit van ons assortiment. We waren met 7 medewerkers. Inmiddels bestaat ons team uit 12 personen en zijn we Rijk Zwaan Belgium. Ik heb nu ook veel overleg met de collega’s in De Lier. Het gevoel dat je alles kan vragen is heel belangrijk, zowel binnen het bedrijf als in de relatie met klanten.”

Teeltadviseurs

“Onze klanten bestaan nu uit verwerkende industrie, plantenkwekers en tuinders. Zij zijn door de jaren heen ook geëvolueerd en vooral geautomatiseerd en gemoderniseerd. Toch blijft het doel van mijn werk hetzelfde: correct en snel zaden kunnen leveren. De vertegenwoordigers zijn teeltadviseurs geworden; aan ons de taak om hen zo goed mogelijk te ondersteunen met informatie over de beschikbaarheid van de zaden. Het is altijd weer een uitdaging om met elkaar te zorgen voor tevreden klanten, de juiste rassen in voorraad te hebben en tijdig te kunnen leveren!”