Sensational Flavours

Onderscheidend

Onderscheidende smaken bieden retail en foodservicebedrijven de mogelijkheid zich te profileren. Daarmee verbreden ze de afzetmogelijkheden van groenten bij consumenten. Rijk Zwaan biedt met Sensational Flavours een selectie van rassen waarvan de buitengewone smaak objectief is vastgesteld.

Unieke smaak

Bij de veredeling van groenten is smaak een belangrijke factor. De Sensational Flavours-rassen bieden een unieke smaakbeleving, rauw of bereid. Tomaten met een bijzondere balans tussen zoet en zuur bijvoorbeeld. Of aubergines die minder vet absorberen bij het bakken. Ook telers hebben met de Sensational Flavours-rassen mogelijkheden om nieuwe markten te bedienen. Ze voldoen standaard aan belangrijke randvoorwaarden voor een succesvolle teelt,  zoals oogstzekerheid en hoge productie.

Onderscheidende selectie

Producten met een bijzondere smaak bieden mogelijkheden om zich te onderscheiden en de omzet op het schap te verhogen. Met Sensational Flavours maakt Rijk Zwaan segmentering makkelijk; deze lijn is een selectie van al onze groenterassen waarvan de smaak significant beter scoort dan de marktstandaard. Dit is geanalyseerd met consumentenonderzoek, expertpanels en biochemische analyse. Validatie is dus gegarandeerd. Rijk Zwaan biedt als enige zo’n smaakselectie.

Internationaal getest

Rassen uit de lijn zijn onder andere verkrijgbaar in Europa, Aziƫ en Amerika. Waar nodig test Rijk Zwaan op lokale markten om de selectie aan te passen aan lokale smaakvoorkeuren.

Zelf proeven

Onderdeel van deze herkenbare productlijn is de aparte Sensational Flavours-catalogus. We nodigen u graag uit om zelf te komen proeven in de tomatendemo, op onze proefvelden of bij speciale diners waarbij chefs de Sensational Flavours-rassen het best tot zijn recht laten komen

 

 

 

 

 

 

 

.