Over ons

Rijk Zwaan Belgium nv, gevestigd in Merksem (Antwerpen), is de Belgische dochteronderneming van Rijk Zwaan, een internationaal groenteveredelingsbedrijf gevestigd in De Lier (NL). Het bedrijf voorziet groentetelers, plantenkwekers, diepvriesindustrie, snijderijen en loonwerkers van een breed assortiment groentezaden en levert daarbij een hoogwaardig teeltadvies.

Rijk Zwaan Belgium nv

In 1926 werd Zaadhandel Hollandia opgericht door de familie de Jongh, in eerste instantie als handels- en selectiebedrijf in vollegrondsgroenten en landbouwproducten. Het bedrijf groeide uit tot een belangrijke partij in de afzet van groentezaden aan de professionele Belgische tuinbouw. In 1988 werden de aandelen van het bedrijf verkocht aan Rijk Zwaan, al jaren de voornaamste leverancier. Sindsdien is het een volle dochteronderneming van Rijk Zwaan en op 1 juli 2013 veranderde de naam in Rijk Zwaan Belgium nv, in lijn met de overige dochterbedrijven.

Specialisatie
Rijk Zwaan Belgium nv heeft 12 medewerkers, waarvan 7 in buitendienst. Het richt zich volledig op verkoop en teeltadvies.
Iedere teeltadviseur is gespecialiseerd in zijn vakgebied:
·    Hydroteelt bladgewassen
·    Substraat vruchtgewassen
·    Kasgrond
·    Vollegrondsgroenten voor de verse markt
·    Vollegrondsgroenten voor de verwerkende industrie
Ze gelden als internationale experts in hun vakgebied en zijn dan ook regelmatig buiten België actief om hun kennis zo breed mogelijk voor Rijk Zwaan in te zetten.

Het verhaal van Marleen

‘Nog steeds hetzelfde doel: correct en snel leveren’

Lees dit verhaal

Rijk Zwaan internationaal

Rijk Zwaan zet de mens centraal. Circa 3.800 medewerkers in ruim 30 verschillende landen zich elke dag met 100 procent en met veel plezier in voor producten en diensten met meerwaarde voor onze partners. Onze gemotiveerde collega’s en de voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling resulteren in een gezonde onderneming. We zijn ons bewust van de grote verantwoordelijkheid die deze positie met zich meebrengt. Samen met onze partners willen we actief de groenteconsumptie stimuleren en bijdragen aan de wereldvoedselvoorziening.

Bedrijfsfilm

Bekijk hieronder de trailer.

Meer

Lees meer over de activiteiten en standpunten van Rijk Zwaan op de corporate website.