Terug naar overzicht
Colourful melon types on a plate

Smaak en textuur

Een goede smaak is voor groenten heel belangrijk. Wereldwijd komt de lat zelfs steeds hoger te liggen. Een retailer moet de consument jaarrond dezelfde smaakbeleving kunnen bieden, zodat die terugkomt voor herhalingsaankopen. Een chef-kok of een cateraar wil zijn klanten kunnen verrassen met een exclusieve smaak of verrassende bite. Smaken verschillen echter per land en regio, en goed smakende groenten moeten ook rendabel en duurzaam geteeld kunnen worden.

Onderscheid
Smaak en textuur hebben een prominente rol in alle veredelingsprogramma’s van Rijk Zwaan. Daarnaast bieden we rassen die zich in smaak of textuur extra onderscheiden. Ze kunnen een assortiment verbreden of verdiepen. Zo ontwikkelden we een compacte variant van de smaakvolle ‘piel de sapo’ meloen, waarmee we inspelen op de voorkeur van de Noord-Europese consument voor kleinere meloenen. En een aubergine die minder vet absorbeert, zodat hij extra geschikt is om te bakken.

Praktijkcase: ‘Kans om mensen meer te verleiden met paprika’


Het verhaal van Serge