Smaak en textuur
Een goede smaak is voor groenten heel belangrijk. Wereldwijd komt de lat zelfs steeds hoger te liggen. Een retailer moet de consument jaarrond dezelfde smaakbeleving kunnen bieden, zodat die terugkomt voor herhalingsaankopen. Een chef-kok of een cateraar wil zijn klanten kunnen verrassen met een exclusieve smaak of verrassende bite. Smaken verschillen echter per land en regio, en goed smakende groenten moeten ook rendabel en duurzaam geteeld kunnen worden.
Onderscheid
Smaak en textuur hebben een prominente rol in alle veredelingsprogramma’s van Rijk Zwaan. Daarnaast bieden we rassen die zich in smaak of textuur extra onderscheiden. Ze kunnen een assortiment verbreden of verdiepen. Zo ontwikkelden we een compacte variant van de smaakvolle ‘piel de sapo’ meloen, waarmee we inspelen op de voorkeur van de Noord-Europese consument voor kleinere meloenen. En een aubergine die minder vet absorbeert, zodat hij extra geschikt is om te bakken.
Praktijkcase: ‘Kans om mensen meer te verleiden met paprika’
Lees verder over onze gerelateerde concepten
-
Sensational Flavours
Een selectie van rassen waarvan de buitengewone smaak objectief is vastgesteld.
-
Sensational traditions
Groenten die de essentie van traditie en authenticiteit vangen
-
Salanova®
Makkelijk te bereiden sla met heerlijk smakende uniforme kleine blaadjes
-
Crunchy Lettuce
Het beste van bindsla en ijsbergsla gecombineerd
-
Mellissimo
Een concept van Piel de Sapo meloenen met een excellente smaak en een handig formaat
-
Cabbisi™
De nieuwe, kleine saladekool