Leek field

Een prei voor elke teelt

Met het aanbieden van een aantal zeer goede rassen voor de vroege herfst- tot wintercyli hebben we een grote stap gezet in de preimarkt. Of u nu geïnteresseerd bent in een hoog rendement, uniforme groei, een robuust en gezond gewas of in prei die makkelijk te schonen is, met onze preirassen is er altijd een die aan uw eisen voldoet.

Meer informatie? Neem contact op met uw teeltadviseur.

Filip Hermans
+32 (0) 479 11 01 13
f.hermans@rijkzwaan.be

Koen T'Syen
+32 (0) 475 84 01 68
k.tsyen@rijkzwaan.be

Floccus RZ F1 - Sterk tegen schot en trips

Floccus heeft een sterk wortelgestel, een vlotte weggroei en sterke groeikracht en behoudt lang zijn donkere bladkleur. De schacht is mooi vast en het hoge soortelijke gewicht resulteert in een hoge opbrengst. Ook in de zomer- en vroege herfstteelt is het ras zeer betrouwbaar door de sterke schottolerantie en de sterkte op trips en roest. Een breed inzetbaar en betrouwbaar ras! Floccus is geschikt voor elke vorm van opkweek en kan geplant worden van week 8 tot ca. week 18.

Download hier de folder over Floccus.

Nebulus RZ F1 - Sterk op Colletotrichum

Het middenvroege ras Nebulus RZ is een mooi opgerichte prei voor de vroege herfst met uitstekende uniformiteit, zeer goede pelbaarheid en goede tripstolerantie.
Het ras heeft in 2022 laten zien dat het niet vatbaar is voor Colletotrichum. Dat levert schoningsgemakt op wat arbeid, kilo’s en dus tijd en kosten scheelt. Een eigenschap die in de huidige arbeidsmarkt zeer van pas komt.

Download hier de Nebulus folder.

Volutus RZ F1

Volutus is een kort donkerblauw herfstras met een korte overgang en opgerichte bladstand, een goede productie, uitstekende pelbaarheid en uniformiteit. Kenmerkend is de lange veldhoudbaarheid. Volutus is geschikt voor de midden/late teelt.
Het ras is zeer geschikt voor vermarkting op kistlengte en voor ingekorte prei.

Radiatus RZ F1

Radiatius RZ is een langer, uniform en zeer opgericht type, geschikt voor zowel het pre-pack segment, de stuks- en de convenience markt.  Radiatus is een zeer productief en tripstolerant ras met een mooie donkergroene bladkleur geschikt voor het late segment. Het ras kan ook direct gezaaid worden.

Zaai-, plant-, oogstschema

Een handig schema met een duidelijk overzicht van de zaai, planting en oogst van de preirassen.