19 mrt 2020

Coronavirus – Rijk Zwaan neemt passende maatregelen en continueert levering van zaden

De wereld wordt geconfronteerd met een ernstige gezondheidscrisis door de uitbraak van het coronavirus. Gezondheidsorganisaties en overheden nemen wereldwijd diverse maatregelen. Rijk Zwaan onderschrijft het belang om de verspreiding van het virus te beperken.

Veiligheid medewerkers en partners

Vanzelfsprekend staat de veiligheid van onze medewerkers op de eerste plaats, net als die van onze partners en zakenrelaties. Wij volgen de adviezen van gezondheidsorganisaties en overheden nauwlettend en nemen binnen ons bedrijf passende maatregelen.

Groente(zaden) voor wereldvoedselvoorziening

Groentezaden zijn een onmisbaar onderdeel van de voedselketen en vormen de basis voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Zonder groentezaden geen opbrengst voor tuinders en geen groente op het bord van de consument. Als groenteveredelingsbedrijf erkennen we meer dan ooit de rol die we als sector en bedrijf spelen in het bijdragen aan de wereldvoedselvoorziening.

De International Seed Federation heeft in een deze week verschenen statement duidelijk gewezen op het belang van ononderbroken distributie van zaden voor de wereldvoedselvoorziening en roept overheden op dit zoveel mogelijk te faciliteren.  

Bestellingen hebben onze prioriteit

Onze medewerkers doen dagelijks hun uiterste best om aan de vraag van onze klanten te voldoen en de groentezaden volgens planning te leveren. Samen zoeken we continu naar oplossingen voor knelpunten die partners en zakenrelaties in deze zorgelijke periode mogelijk ervaren. U kunt op ons rekenen.  

Zorg voor elkaar. Samen zetten we onze schouders eronder!

Marco van Leeuwen, Ben Tax en Kees Reinink

Directie Rijk Zwaan