12 Jun 2023

Vroege demodagen 2023

Van 12 juni tot en met 30 juni organiseren we onze vroege demodagen in Fijnaart. We presenteren u onze nieuwe en kleurrijke rassen op zowel de outdoor demo als op de hydroponics demo. Van harte welkom!

Dit jaar staat er weer een groot vollegrondassortiment op ons demoveld met natuurlijk weer een aantal interessante nieuwe slarassen. De moeite waard om te bekijken zijn de Knox™ ijsbergslarassen Scandinas RZ en Evionas RZ en de Crunchy cos rassen Calesita RZ, Neurita RZ en Zikita RZ. En uiteraard ons zeer uitgebreide assortiment Salanova® en slatypes voor hoge dichtheidsplanting.

Andere hoogtepunten

Zo is witte kool Swingma RZ zeer geschikt voor de versmarkt en vroege convenience industrie. Spitskool Lincma RZ is een mooie, makkelijk groeiende spitskool. Interessant is ook ons nieuwe selderijras Girisha RZ, dat sterk is tegen bladvlekkenziekte.

Witte, groene en paarse bloemkool geven het veld een kleurrijk geheel. Ook romanesco zorgt dit jaar voor kleur op het veld. Nieuw in het assortiment is namelijk een witte variant. Dit assortiment zal in de toekomst verder uitgebreid worden.

Biologisch

Ook presenteren wij onze rassen die geschikt zijn voor biologische teelt. Deze rassen zijn duidelijk herkenbaar in het veld aan het vlinder- of nct-logo. Overbodig te zeggen dat onze rassen voor dit segment een brede resistentie hebben tegen de belangrijkste ziekten en plagen.

Hydroponics Demo

Er is weer een groot assortiment op de hydroteeltdemo te zien. Zo zijn er enkele nieuwe Crunchy types te bewonderen die lekker knapperig en friszoet van smaak zijn. Een krop hiervan heeft het uiterlijk van een Romeinse bindsla en het blad is net zo langwerpig en groen. De knapperige bite is afkomstig van de ijsbergsla.
Het kleurrijke 'levende sla-concept Salanova® is uitgebreid met nieuwe rassen die geschikt zijn om als wholehead te telen en ook met rassen die uitstekend presteren op hoge dichtheid voor het loose leafy segment.

Programma op maat

Er valt dus weer genoeg te bekijken en te ontdekken! Bovengenoemde highlights zijn uiteraard slechts een selectie. Wilt u de demo bezoeken? Maak dan een afspraak met uw teeltadviseur. Geef aan waar uw interesse naar uitgaat en dan maken we graag een programma op maat.

Tot ziens op de vroege demodagen 2023!