29 Nov 2017

Rijk Zwaan opent dochteronderneming in Vietnam

Op 1 januari 2018 neemt Rijk Zwaan Vietnam LLC de verkoopactiviteiten over van de huidige, exclusieve Rijk Zwaan distributeur The Fruit Republic. Met de opening van deze nieuwe verkoopdochter, verwacht het Nederlandse groenteveredelingsbedrijf een sterkere marktpositie in de regio te kunnen realiseren.

Sterke marktpositie

Rijk Zwaan is al meer dan 8 jaar actief in Vietnam. Dankzij de inspanningen van de lokale distributeur, is de naamsbekendheid in de tuinbouwsector hoog en bekleedt het bedrijf een goede marktpositie in diverse gewassen. Rijk Zwaan Vietnam zal de sterke basis die de achterliggende jaren is gelegd benutten om verder door te groeien. Daarbij kan het ook gebruiken maken van de kennis en systemen van het hoofdkantoor in Nederland.

Positieve impact

De oprichting van Rijk Zwaan Vietnam biedt extra mogelijkheden voor telers. Country Manager Jean-Marie Rozec hierover: “Rijk Zwaan Vietnam zal meer gaan investeren in productontwikkeling voor de Vietnamese markt en zal nauw betrokken zijn bij onderzoeken die wereldwijd bij andere dochterondernemingen plaatsvinden. Dit zal een positief effect hebben op het assortiment dat wij onze Vietnamese klanten kunnen bieden. Ook zullen wij nieuwe rassen sneller kunnen introduceren.”

Dankzij het internationale netwerk en de ervaring van Rijk Zwaan, kan de nieuwe dochteronderneming haar klanten ook van informatie op andere gebieden voorzien, zoals internationale teeltontwikkelingen en marketingtrends. “Op deze manier willen we de Vietnamese tuinbouwsector naar een hoger niveau tillen”, besluit Rozec.

Locatie

Het hoofdkantoor van Rijk Zwaan Vietnam staat in Ho Chi Minh City. Rijk Zwaan zal werkzaam zijn in de Lam Dong regio, de Red River Delta en de Mekong regio om telers te begeleiden en de Vietnamese groenteketen verder te ontwikkelen.