28 Jan 2022

Palermo Ramsey RZ, een nieuwe waardevolle toevoeging aan de Sweet Palermo familie

Het continu veredelen van gezonde en sterke rassen is de ‘core business’ van Rijk Zwaan. Elk jaar wordt een groot gedeelte van de omzet in R&D geïnvesteerd, om nieuwe en verbeterde rassen te kunnen ontwikkelen en onze partners te voorzien van de best mogelijke rassen. Zo ook voor onze Sweet Palermo zoete puntpaprika-rassen.

Afgelopen jaar hebben we uitgebreide proeven gedaan met zo’n nieuw ras uit het zoete puntpaprika segment, namelijk: proefras 35-DR1386. De resultaten van deze proeven waren erg goed waardoor het ras een officiële naam heeft gekregen: ‘Palermo Ramsey RZ’.

Palermo Ramsey blinkt uit in smaak

"Een van zijn belangrijkste raseigenschappen is de geweldige en herkenbare smaak, die mensen ook mogen verwachten van de Sweet Palermo zoete puntpaprika’s", zegt Erwin Weerheim, Accountmanager en Crop Specialist bij Rijk Zwaan. "Palermo Ramsey zit echt op een topniveau qua smaak en onderscheidt zich daar duidelijk in. Dit heb ik niet alleen zelf ervaren maar blijkt ook uit de uitgebreide smaaktesten die we gedaan hebben.

Behoudens de uitstekende smaak, kenmerkt het ras zich ook door zijn vroegheid en is het een zeer groeikrachtige plant. Daarnaast is zijn gemiddelde vruchtgewicht rond de 100 gram. Ook heeft Palermo Ramsey een volledig resistentiepakket met Tm:0-3 en TSWV:0 resistenties. Dit jaar wordt het ras op ongeveer 8 ha geteeld.”

Meer informatie over Palermo Ramsey?

Ook geïnteresseerd in Palermo Ramsey? Neem dan contact op met Erwin Weerheim of Heleen van Rijn-Wassenaar. Of als u u meer informatie wenst over Sweet Palermo, neem dan een kijkje op onze Sweet Palermo pagina