19 Jun 2017

Meer kleuren en vormen in snacksegment

Kijken, voelen en proeven op inloopmiddag Trial Center Tomato Rijk Zwaan

Het was gezellig druk op de inloopmiddag op donderdag 15 juni in het Trial Center Tomato in Kwintsheul. Rijk Zwaan presenteerde het huidige tomatenassortiment en allerlei noviteiten. Telers en andere ketenpartners uit binnen- en buitenland konden ruim 100 tomatenrassen zien, beoordelen en proeven. Zowel in de kas als in de presentatieruimte.

Verscheidenheid groeit

Veel belangstelling was er voor het snacksegment, waar de verscheidenheid in vorm en kleur nog steeds groeit. Ben Zwinkels, crop coördinator tomaat: “Uitgangspunt in de veredeling is altijd de goede smaak. De lat ligt bij ons heel hoog. Met de gele minipruim Maggino RZ hebben we het ras met de beste smaak. We blijven doorontwikkelen, bijvoorbeeld in crèmekleurige snacktomaten.”

Nieuw ras in grof tros

In het segment grove trostomaten zijn telers op zoek naar rassen die kwalitatief nog beter presteren. “Naast het inmiddels bekende ras Prodezo RZ testen we het nieuwe ras 72-762 RZ. Telers waren geïnteresseerd in het verloop van deze proeven,” vertelt Zwinkels.

Maak een afspraak

Wie de inloopmiddag heeft gemist, kan alsnog een afspraak maken voor bezoek aan het Trial Center Tomato. Het hele seizoen zijn de meer dan 100 rassen in de kas én in de presentatieruimte te beoordelen. Neem daarvoor contact op met uw Rijk Zwaan-teeltadviseur of stuur een mail naar het secretariaat van Rijk Zwaan Nederland: rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl.

growers discussions in Tomato trial centre