24 Jun 2020

Gele Sweet Palermo krijgt hoogste waardering van internationaal smaakinstituut

De gele Sweet Palermo® puntpaprika van Rijk Zwaan ontving in juni 2020 de Superior Taste Award met drie sterren van het International Taste Institute. De rode Sweet Palermo werd bekroond met twee sterren. Sweet Palermo is de eerste zoete puntpaprika die deze award op het gebied van smaak ontvangt.

Een panel van onafhankelijke topchefs uit twintig landen, waaronder chefs met Michelinster restaurants, beoordeelt jaarlijks voedingsproducten uit de hele wereld. De producten worden gekeurd op hun eerste indruk, uiterlijk, reuk, smaak en textuur. Voor een score van het maximale aantal van drie sterren moet het gemiddelde resultaat op die vijf sensorische criteria hoger dan 90% zijn.

Sweet Palermo geel scoort hoger dan 90% en rood 87%

De 3 sterren voor geel komt niet als een verassing. Uit eerder consumentenonderzoek bleek aldat de gele Sweet Palermo een heerlijke zoete, aromatische en fruitige smaak heeft en een goede aanvulling vormt op het vlaggenschip, de rode Sweet Palermo. Ook de score van de rode Sweet Palermo, 87% is uitstekend. Hiermeeontvangt deze, net als de oranje en chocolate variant deSuperior Taste Award met twee sterren.

Smaak is belangrijke kernwaarde

Sweet Palermo-telers en Rijk Zwaan zijn blij met deze resultaten. Smaak is namelijk één van de kernwaarden van deze zoete puntpaprika. Door de lange rijping van de Sweet Palermo komt de smaak langzaam tot stand en is deze intenser dan bij andere paprika’s. De waardering van chefs bevestigt de bevindingen in de praktijk.

Sweet Palermo valt regelmatigin de prijzen

Dit jaar kreeg de paprika ook al het predikaat Smaak van het jaar 2020 in Spanje. In 2018 ontving het recept van rode Sweet Palermo met chocola een prijs op het FICA Summer Event in Nederland, in 2015 was deze paprika product van het jaar op de Fresh Market Fair in Polen. In 2012 ontvingSweet Palermo voor het eerst een erkenning als de beste paprika van Nederland in de categorie Nieuw vers van Foodlog.

Wilt u meer weten over Sweet Palermo? Ga naar www.sweetpalermo.com

Yellow Sweet Palermo Rijk Zwaan