26 Jan 2016

Rijk Zwaan presenteert Knox™ aan groot publiek

Van 3 t/m 5 februari neemt Rijk Zwaan deel aan de Fruit Logistica in Berlijn. De grootste blikvanger op de stand is Knox™, de eigenschap in slarassen die ervoor zorgt dat de bladeren na versnijden minder snel roze verkleuren.

Tonen aan het publiek

“In september hebben we Knox geïntroduceerd tijdens het Leafy Event, nu is het tijd om deze innovatie aan het grote publiek te tonen. 2016 wordt hét jaar om de Knox-rassen te testen en te proeven”, aldus Bauke van Lenteren, Specialist Convenience & Leafies. “We verlengen de houdbaarheid van een zakje voorgesneden sla met ongeveer 2 dagen. Dit biedt kansen voor de gehele keten.”

Optimaal inzetten
Op de beurs wil Rijk Zwaan met haar partners bespreken hoe de eigenschap optimaal kan worden ingezet. Retailers kunnen bijvoorbeeld hun voorraadpositie verbeteren. Snijderijen hoeven sla niet meer altijd zuurstofarm te verpakken en krijgen meer mogelijkheden om verschillende types te mixen. Uiteindelijk profiteert de consument; doordat  Knox de houdbaarheid verlengt  kan de aankoopfrequentie van voorgesneden sla toenemen en kunnen we gezamenlijk de wereldwijde consumptie van sla verhogen.”

Alle segmenten 
Naast Knox presenteert Rijk Zwaan ook diverse andere innovaties op de beurs. De focus ligt hierbij op de retail. Rijk Zwaan heeft een breed assortiment in tomaat en laat dit in Berlijn zien aan haar bezoekers. Of het nu gaat om vorm, grootte, smaak, toepassing, kleur of teeltlocatie: voor elk segment heeft Rijk Zwaan kwalitatief goede rassen.  Ook het snackassortiment van Rijk Zwaan is te zien én te proeven op de stand in hal 1.2, stand B-23. 

Knox