04 Jan 2016

Rijk Zwaan opent nieuwe dochteronderneming in Griekenland

Per 1 januari 2016 heeft Rijk Zwaan Hellas de verkoopactiviteiten overgenomen van de voormalige Rijk Zwaan-distributeur Agrosystem. Door de oprichting van deze nieuwe dochteronderneming verwacht Rijk Zwaan nog beter te kunnen inspelen op de Griekse groentesector.

Langetermijnvisie en focus op kwaliteit

Het managementteam van Rijk Zwaan Hellas bestaat uit Christos Lavdas en Diamantis Tsiatouras, die bij Agrosystem al jarenlang werken volgens de filosofie van Rijk Zwaan: met een langetermijnvisie en de focus op kwaliteit. Ook de rest van het  team van Agrosystem zal zijn waardevolle kennis, ervaring en netwerk meenemen naar Rijk Zwaan en blijven inzetten om de tuinbouw in Griekenland verder te ontwikkelen. Rijk Zwaan Hellas is gevestigd in Irapetra op Kreta en beschikt daar ook over een proefstation.
 

Snellere introductie

Rijk Zwaan is al meer dan 35 jaar actief in Griekenland en heeft een goed marktaandeel opgebouwd in diverse groentegewassen. “Met een eigen dochteronderneming kunnen onze veredelaars nog directer inspelen op de wensen van de Griekse markt en zal de beschikbaarheid van informatie voor de hele keten verbeteren”, zegt directeur Marco van Leeuwen. “De oprichting van Rijk Zwaan Hellas zal daarmee bijdragen aan een verbreding van ons assortiment en een snellere introductie van rassen.”
 

Voortrekkersrol

De Griekse tuinbouw is zich momenteel aan het professionaliseren. Er worden steeds meer hightech-kassen gebouwd en ketenmanagement is er in opkomst. Rijk Zwaan wil bij deze ontwikkelingen een voortrekkersrol spelen. “Met name in de winter en het vroege voorjaar zijn er goede exportmogelijkheden naar de Balkan en andere Europese landen. Met onze kwaliteitsrassen kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de jaarrond beschikbaarheid van hoge kwaliteit groenten”, aldus Van Leeuwen.

Foto: Diamantis Tsiatouras (links) en Christos Lavdas

New subsidiary Rijk Zwaan in Greece