26 Apr 2016

Love my Salad verleidt foodbloggers met living lettuce

Vrijdag 22 april organiseerde Love my Salad, het social salad network van Rijk Zwaan, een ‘Living lettuce’ evenement voor 25 Nederlandse en Belgische foodbloggers. Maarten van der Leeden van Rijk Zwaan Nederland legt uit waarom.

Ontstaan van het idee

“Het idee voor dit evenement ontstond bij Staay Food Group en Rijk Zwaan, tevens de sponsoren. Voor Staay Food Group en Rijk Zwaan zijn foodbloggers een nieuwe doelgroep waarmee wij de consument kunnen bereiken. Wij delen hun passie voor  een gezonde lifestyle. Het genieten van lekkere groenten, zoals sla,  sluit daar perfect bij aan. Wij namen de foodbloggers een dag mee in de wereld van Salanova® en Salatrio, twee living lettuce sla concepten van Rijk Zwaan.”

Passie en lifestyle
“Consumenten zoeken steeds meer online naar inspiratie en ideeën. Foodbloggers vullen die behoeftes in met tips, recepten en verhalen over lekker en gezond eten. Door hun kennis en passie over genieten en lekker eten kunnen food bloggers het verhaal van versconcepten als geen ander overbrengen!”

Verhaal achter het product
“Wij willen foodbloggers het verhaal van living lettuce vertellen: een duurzame ‘levende sla’ die lekker lang vers blijft en ready to eat is wanneer je er trek in hebt. Living lettuce ligt met de wortelkluit in het versschap van de supermarkt. Daarom namen we de foodbloggers mee naar de innovatieve slateler Boer & den Hoedt in Ridderkerk. “Een sla hemel”, volgens de bloggers. Daarna zijn we naar de Fenix Food factory in Rotterdam gegaan voor presentaties over  foodfotografie en de wereldwijde trends in salades. De bloggers gingen zelf ook aan de slag. Ze maakten heerlijke salades klaar en hebben de salades daarna in studiosetting gefotografeerd.”

“Het was een inspirerende dag, zowel voor de foodbloggers als voor ons. Door op deze link te klikken kun je de Food bloggersdag ook meebeleven in 1 minuut!”
 
Love my Salad
Love my Salad is geïnitieerd door Rijk Zwaan. Consumenten, chefkoks, bloggers en telers van over de hele wereld komen samen op www.lovemysalad.com om elkaar te inspireren met hun passie voor groenten en salades. Inmiddels heeft Love my Salad meer dan 242.000 fans op Facebook.
 

Love my Salad Foodbloggers event