03 Mar 2016

Komkommer Event nuttig platform voor actuele discussies

Op donderdag 17 maart organiseerde Rijk Zwaan het Komkommer Event voor telers. Met 64 komkommertelers werd met prikkelende stellingen en interactieve presentaties gesproken over de kansen in de internationale komkommermarkt.

Markten en trends

Crop Coördinator komkommer Marcel van Koppen ging in op de markten en trends in de wereld. Hij vertelde over de positie van de Nederlandse komkommer in de belangrijkste afzetmarkten, wereldwijde areaalontwikkelingen, verschuivingen en trends. Accountmanager Trade & Retail Maarten van der Leeden hield een presentatie over diversificatie en marktbenadering. Welke trends zien we bij de retail, foodservice en consument? Er werd o.a. ingegaan op een recent gehouden consumentenonderzoek in Duitsland naar de beleving van snackgroenten.

Speciale aandacht ging uit naar 24-237 RZ,  de nieuwkomer in het assortiment van Rijk Zwaan. "Als marktleider in komkommer willen we graag voorop blijven lopen in productontwikkeling”, aldus Crop Specialist Ronald van den Bulk. “24-237 RZ viel bij de vele proeven in 2015 positief op, zowel voor de zomer- als de herfstteelt. De plantingen gaven een hoge productie en ook het vruchtgewicht was met circa 400 gram ruim voldoende. De komkommers hebben een goede vorm, mooie rib en donkergroene kleur en de houdbaarheidsproeven leverden goede resultaten op. We verwachten veel van dit nieuwe ras en dit hebben we tijdens het Komkommer Event dan ook uitgebreid toegelicht.”

“Deze dag is een nuttig platform voor actuele discussies”, vervolgt Ronald. “We hebben o.a. gesproken over de ontwikkelingen in de markt, diversificatie en marketingconcepten. Ook hebben we een rondleiding gehad om de processen rondom zaadproductie en -verwerking te bekijken. Een mooi moment om een kijkje te nemen in de recent uitgebreide zadenverwerkingsfaciliteiten van Rijk Zwaan!”