Goede resultaten met ijsslaras Merlinas RZ

Binnenkort worden de eerste pillen voor het nieuwe seizoen alweer gezaaid. Hoogste tijd dus voor de telers om hun teeltplan te bepalen. Denk daarbij zeker ook aan nieuwkomer Merlinas RZ
(voorheen 45-140 RZ). Dit dubbel doel-ras is breed inzetbaar en nu commercieel beschikbaar.

Gewasspecialist Wim in ’t Groen verwacht met Merlinas veel telers blij te maken. “Met deze nieuwkomer hebben we goede ervaringen op zowel zand als zwaardere gronden. Noord-Holland, Limburg en Brabant, de prestaties waren overal naar tevredenheid van de teler.”

Veelzijdige ijssla

Het onderscheidend vermogen van Merlinas zit vooral in zijn flexibiliteit. Geschikt voor het gehele seizoen maar komt het beste tot zijn recht in het voorjaar en zomer. Merlinas heeft een lang oogstvenster en levert product voor zowel de verse markt als snijderij. Deze veelzijdigheid is een waardevolle aanvulling voor elk teeltplan. Merlinas heeft een goede bolvorm en de inwendige kwaliteit is goed. Het ras heeft een mooie gelaagde opbouw, is sterk op rand en sterk tegen roodverkleuring en bruine strepen op de bol.
 

Proeven beschikbaar

“Ik heb hoge verwachtingen van Merlinas. Het is een robuust ras, maakt makkelijk omvang en vult trager. Dat is voor veel telers een aanwinst! Tel daarbij op zijn brede resistentiepakket en betrouwbaarheid. De telers moeten het vooral zelf ervaren. Er zijn komend seizoen voldoende pillen van Merlinas beschikbaar.”