20 Sep 2016

Demodagen: zes weken om de vollegrondgewassen bij Rijk Zwaan te bekijken in Fijnaart

Dit jaar organiseert Rijk Zwaan haar demodagen in Fijnaart van 19 september tot 28 oktober. Deze periode van zes weken stelt Rijk Zwaan in staat alle bezoekers optimaal te adviseren en iedereen persoonlijk rond te leiden. Op het demoveld kunnen bezoekers een groot aantal nieuwe variëteiten vollegrondsgewassen bekijken, inclusief de innovatieve sla-eigenschap KnoxTM en diverse nieuwe introducties van knol- en bleekselderij. 

Zes weken open

Rijk Zwaan kiest er traditioneel voor om haar demoveld gedurende een periode van meerdere weken open te stellen voor bezoekers en niet slechts een paar dagen. “Dit biedt ons de gelegenheid om al onze vollegrondsgewassen op passende wijze aan klanten te laten zien. Iedereen wordt persoonlijk rondgeleid, op basis van specifieke interesses zodat we ideeën kunnen uitwisselen en klanten optimaal kunnen adviseren over oplossingen voor hun eigen uitdagingen. Uiteraard zijn we ook zeer geïnteresseerd in hun feedback over onze nieuwe producten. We verwachten dat we veel bezoekers vanuit de hele wereld kunnen verwelkomen. Bij het maken van een afspraak kunnen klanten een voor hen passend tijdstip reserveren en we kunnen ook vertellen wanneer een gewas, dat voor hen relevant is, op zijn best is,” zegt Arno van Oers, coördinator van het demoveld in Fijnaart.
 
Knox™
Een van de hoogtepunten van de demodagen zijn de slavarianten van Rijk Zwaan met Knox™ eigenschappen. Deze  innovatie vertraagt verkleuring van sla na het snijden, met een betere houdbaarheid van verse salades als gevolg. Meer dan tien verschillende slasoorten hebben de Knox eigenschap al.

Selderij
Net als altijd, kunnen bezoekers op het Rijk Zwaan-demoveld een groot aantal nieuwe introducties bekijken bij vele gewassen  waaronder sla, kool, spinazie, andijvie, radijs, veldsla, bieten, prei en snijbiet.
Dit jaar presenteert Rijk Zwaan een extra breed assortiment aan noviteiten bij bleekselderij en knolselderij.

Demoruimte
Na afloop van de rondleiding over het demoveld, kunnen bezoekers in de demoruimte alles wat ze gezien hebben op zich laten inwerken met een kop koffie. Dit jaar biedt de demoruimte extra inspiratie in de vorm van informatie over verschillende oplossingen, concepten en producttoepassingen voor specifieke markten. 
 
Innovatieve ideeën die kunnen worden bekeken zijn onder meer een komkommerras met een kleine kern voor snijderijen (Productlijn Convenience), resistente vruchtgewassen voor de biologische markt (Productlijn Organic) en robuuste spinazierassen voor de diepvries (Productlijn Industrie).
 
Weersomstandigheden
Door de warme weersomstandigheden van de afgelopen weken raden we aan om niet tot de laatste weken te wachten met het plannen van uw bezoek.

Visitors on demo Field Fijnaart in September 2016