Mellissimo

Mellissimo

De Noord-Europese markt vraagt kleine formaten meloenen. Kleine Piel de Sapomeloenen zijn gewoonlijk alleen beschikbaar aan het eind van de oogstperiode. De kwaliteit van deze laat geoogste vruchten is vaak onder de maat.

Daarom heeft Rijk Zwaan mellissimo ontwikkeld, speciale rassen voor markten die compacte meloenen vragen. De meloenen wegen rond de 2 kilogram en hebben een hoge, consistente kwaliteit en dezelfde rijke smaak als grote meloenen.

Sterke kanten

De compacte types zijn herkenbaar aan het mellissimo-logo. De sterke kanten van mellissimo-rassen:

  • Excellente, constante smaak, hoog suikergehalte
  • Uniforme, ovale vorm met lengteribben
  • Typerende Piel de Sapo schilkleur; donkergroen met olijfkleurige/lichtbruine strepen
  • Rassen voor verschillende teeltregio’s
  • Goede houdbaarheid

Uniform en betrouwbaar

Dankzij de mellissimo-types is er jaarrond een uniform en betrouwbaar aanbod van compacte meloenen mogelijk. Deze uniformiteit en betrouwbaarheid gelden zowel voor de smaak, uiterlijk, handzame omvang als de teeltzekerheid. Door de merknaam is die betrouwbare kwaliteit door de keten heen herkenbaar. De kleine types Piel de Sapo van Rijk Zwaan geven de mogelijkheid de omzet te vergroten, met name in Noord-Europa.

Rijk Zwaan biedt telers een handleiding om de teelt te ondersteunen. De rustieke rassen uit het mellissimoconcept zijn oogstzeker. Dat is onder meer te danken aan een ruime resistentie tegen relevante ziektes en een breed oogstvenster. Al onze Piel de Sapo’s zijn geschikt voor biologische teelt. 

Meer informatie over Mellissimo