Internal Red

Internal Red

De kleur van een tomaat heeft invloed op de beleving van de smaak en kwaliteit. Consumenten associëren een dieprode interne kleur met een gezonde en smakelijke kwaliteitstomaat.

Rijk Zwaan biedt tomatenrassen die opvallen door de aantrekkelijke donkerrode kleur binnenin. Ze zijn herkenbaar aan het Internal Red-label.

De kleur onderscheidt zich duidelijk van de kleur van standaardtomaten (in tests herkent een meerderheid van de deelnemers het verschil in kleur).

Kenmerken

Kenmerkend voor Internal Red-rassen:

  • Dieprode kleur van vruchtvlees en kern.
  • Uitstekende smaak.
  • Opbrengst, betrouwbaarheid, resistenties en andere teelteigenschappen voldoen aan alle standaardeisen voor onze tomatenrassen.

Kleur en smaak

Dankzij de door en door rode kleur bieden de InternalRed-rassen extra pluspunten bij het gebruik. Ze hebben een positief effect op de uitstraling van bijvoorbeeld sandwiches en salades.

De rode kleur helpt consumenten de lekkere smaak herkennen. De hele keten kan zich met de onderscheidende en herkenbare kleur beter profileren in het kwaliteitssegment.

Rijk Zwaan ondersteunt telers en afnemers van tomaten met teelthandleidingen, leaflets en verpakkingsideeën.

Assortiment breidt uit

Steeds meer tomatenrassen van Rijk Zwaan zullen deze eigenschap hebben. Rijk Zwaan zal de komende jaren InternalRedrassen introduceren in elke teeltregio.

Meer informatie over Internal Red tomaten