Industry

Speciale rassen voor bewerkte groente

Door groenten direct na de oogst te bewerken, kunnen alle goede eigenschappen behouden blijven. Ingevroren, ingeblikte of gedroogde groenten maken een gevarieerde, eenvoudig te bereiden en gezonde maaltijd mogelijk. Rijk Zwaan biedt hiervoor speciaal geschikte rassen aan.

Industrieklaar

Onze groenterassen voor de industrie hebben een hoge productie, goede resistentie tegen ziekten en een goede interne kwaliteit voor en na verwerking. De industrierassen zijn geschikt voor gemechaniseerde oogst. Onze rassen zijn flexibel, zodat ze passen in een industriĆ«le productieplanning. Ze presteren bijvoorbeeld goed onder uiteenlopende en extreme weersomstandigheden en  hebben een breed oogstvenster (hoge standing ability). Gespecialiseerde industrieĆ«n profiteren van eigenschappen als een hoge concentratie van kleurstoffen en aroma’s of een hoog drogestofgehalte. We besteden speciale aandacht aan de biologische teelt.

Klanten en assortiment

Industriegroenten zijn wereldwijd een groeiend segment voor retailers, food service en food industry. Door intensieve contacten met ketenpartners kennen we hun wensen. Zo zijn we in staat de juiste keuzes te maken in onze veredelingsprogramma’s. We breiden ons assortiment voor de industrie steeds uit met meer groentesoorten. Samen met onze klanten zoeken we naar het beste en smaakvolste product na verwerking. We zijn alert op nieuwe gebruiksmogelijkheden. Een gevarieerd en gezond aanbod voor consumenten is ons doel.