Convenience

Maximaal profijt

Convenience is in groenten een belangrijke trend en een manier om de consumptie te vergroten. Rijk Zwaan heeft een innovatief assortiment groenterassen waar zowel snijderijen en hun afnemers als telers maximaal profijt uit kunnen halen.

Specifieke eigenschappen

Derving verminderen, restafval voorkomen, langere houdbaarheid, eenvoudige verwerking en een goede presentatie zijn specifieke eisen van groentesnijderijen. De internationale conveniencebranche herkent Rijk Zwaan als innovatieve en oplossingsgerichte partner. Een belangrijke trend is de machinale oogst van sla, wat snijden in de fabriek overbodig maakt.

Samenwerking

De juiste rassenkeuze is een kwestie van samenwerking. We wisselen kennis uit met onze partners via ons internationale netwerk van conveniencespecialisten. Voor een succesvol eindproduct zijn teeltaspecten net zo belangrijk als kleur en smaak of geschiktheid voor wassen en langere bewaring. Zo zijn een goede opbrengst en arbeidsvriendelijk gewas randvoorwaarden.

Innovatief assortiment

Rijk Zwaan is marktleider in sla. Een voorbeeld van een succesvolle convenience-innovatie is Knox™, sla die minder snel verkleurt op het snijvlak. Nieuw zijn ook onze slarassen die beter bestand zijn tegen hitte en zure dressings; ze behouden een knapperige textuur en goede kleur en zijn speciaal geselecteerd voor sandwichtoepassingen. Veelgebruikt is Salanova®, een slatype dat met één keer snijden in vele kleine blaadjes uiteen valt. En Caribbean, een Cantaloupemeloen met sterk verbeterde houdbaarheid en hoge efficiëntie, door de dunne, gladde schil en kleine zaadkern.