Blueleaf

Blueleaf

Sommige planten zijn van nature weerbaarder tegen ziektes en plagen dan andere. Rijk Zwaan heeft een scherp oog voor dit soort veldresistenties. In komkommer is een aantal rassen met zo’n natuurlijke weerbaarheid geselecteerd. Ze zijn herkenbaar aan het blueleaf-label.

Blauwgroen blad

In komkommer hebben sommige rassen donker, blauwgroen blad. Deze bladeren bevatten meer bladgroen dan gewoonlijk. Een blueleaf-ras:

  • Vangt meer licht op en zet dit om in meer groei en vruchtzetting.
  • Vergeelt minder snel, waardoor het gewas langer productief blijft, ook bij een besmetting met vergelingsvirus (CYSDV).
  • Transporteert efficiĆ«nter en effectiever voedingsstoffen naar alle delen van de plant. Dit verbetert de productie en de vruchtkwaliteit.
  • Is beter bestand tegen onder meer virussen, schimmels als fusarium en meeldauw en plagen als witte vlieg en trips.

Naast de grotere weerbaarheid dankzij bladgroen hebben Blue Leaf-komkommerrassen de gebruikelijke resistenties tegen ziekten en plagen.

Seizoen en teeltregio’s

De donkergroene bladkleur helpt telers om de planten op een natuurlijke manier gezonder en langer in productie te houden. Rijk Zwaan heeft blueleaf-rassen voor elk seizoen en voor een groot aantal teeltregio’s ontwikkeld. Er zijn blueleaf-rassen van lange komkommers en van minikomkommers.

 

Meer informatie over blueleaf